Frans Erenslaan 105

6164 JG Geleen

Bij spoed toets 1

046-4775100

Praktische Informatie

Medisch Centrum Kluis

Praktische Informatie

De praktijk is gevestigd op de eerste verdieping van Medisch Centrum Kluis. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, fysiotherapie, ergotherapie, podotherapie, maatschappelijk werk en de spoedpost voor tandheelkundige zorg.

Behalve voor het maken van een afspraak kunt u bij de assistente ook terecht voor medisch advies en praktische vragen. De assistente zal bij uw verzoek tot een afspraak aanvullende vragen stellen om een goede inschatting te kunnen maken van de ernst en spoedeisendheid van uw klacht. Zij is hiervoor geschoold en kan bij twijfel altijd overleggen met een van de huisartsen. 

De assistentes hebben een belangrijke taak in het uitvoeren van medische handelingen. Hiervoor hebben zij een eigen spreekuur. 

U kunt bij de assistente onder andere terecht voor:

  • Urineonderzoek
  • Bloedafname
  • Wondverzorging
  • Injecties
  • Bloeddrukmeting
  • Uitspuiten van oren
  • Doppleronderzoek
  • Wratjes aanstippen
  • Maken van een hartfilm (ECG)
  • Baarmoederhalsuitstrijkje
 

In de praktijk hebben wij een Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH). De SOH ondersteunt de huisarts door zelfstandig patiënten op haar spreekuur te zien. Onze assistente Wendy is speciaal opgeleid tot SOH om diverse aandoeningen en klachten zelfstandig en volgens een vastgesteld protocol te behandelen. 

Met de volgende klachten kunt u bij Wendy terecht:
•       Allergische huidreactie
•       Acute urticaria (netelroos)
•       Wonden
•       Enkel trauma
•       Keelpijn
•       Neusbloeding
•       Sinusklachten en verkoudheid
•       Bloeduitstorting onder de nagel
•       Tand door lip
•       Teenletsel
•       Tekenbeet
•       Beet/steek insect

De huisartsen worden bij hun werkzaamheden ondersteund door diverse praktijkondersteuners:

De praktijkondersteuners somatiek richten zich op de zorg voor mensen met chronische ziekten zoals:

  • Diabetes
  • Astma/COPD
  • Hart- en vaatziekten

Na verwijzing door de huisarts kunt u terecht op hun spreekuur. De praktijkondersteuner begeleidt u, geeft advies en controleert u regelmatig. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid.

In onze praktijk zijn ook praktijkondersteuners ouderenzorg werkzaam. Zij hebben een belangrijke taak bij het in kaart brengen van specifieke problematiek rondom de oudere patiënt. Daarnaast begeleiden zij oudere patiënten en hun familie/verzorgers. Zij maken deel uit van een regulier en multidisciplinair overleg tussen huisartsen en andere zorgverleners die een rol hebben in de zorg voor ouderen.

Onze praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)  zijn speciaal opgeleid om mensen met psychische problematiek kortdurend te begeleiden en te behandelen. Zij verzorgen ook de verwijzingen naar externe GGZ instellingen. U kunt bij hen terecht na een verwijzing door de huisarts.

Binnen onze praktijk is een Physician Assistant in opleiding werkzaam.

Als PA neem je zelfstandig, volgens geldende richtlijnen en protocollen, medische en medisch-ondersteunende taken over van de huisarts. De PA doet lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en voert bepaalde medische handelingen uit. Denk hierbij aan wonden hechten, injecties toedienen of kleine chirurgische ingrepen verrichten. Daarnaast is de PA bevoegd om recepten voor te schrijven en medische voorlichting te geven. Ook mag de PA doorverwijzen naar een medisch specialist. Indien nodig vindt overleg met een huisarts plaats.

Herhaalmedicatie kan bij ons makkelijk besteld worden via het patiëntenportaal. Ga naar Patientenportaal voor meer informatie of vraag ernaar bij onze assistentes.

Onze praktijk speelt een actieve rol in de opleiding van aankomend (huis)artsen. Regelmatig zijn geneeskunde studenten of huisartsen-in-opleiding werkzaam in de praktijk. U leest hier meer over op het wachtkamerscherm.
U kunt gevraagd worden om in plaats van door uw eigen huisarts, door een dokter in opleiding gezien te worden. De spreekuurcontacten worden altijd gedaan onder toezicht van onze ervaren huisartsen.

Daarnaast leiden we ook regelmatig doktersassistenten op. Wij zijn dan ook een erkend leerbedrijf.

SBB

Aan onze huisartsenpraktijk is sinds augustus 2014 de NHG- Praktijkaccreditering® toegekend. Dit kwaliteitskeurmerk laat zien dat de praktijk actief werkt aan het verbeteren van haar kwaliteit. In het accrediteringstraject wordt de praktijk getoetst op de huidige kwaliteit. Het medisch handelen en de praktijkvoering en –organisatie wordt doorgelicht. Ook wordt er periodiek een enquête onder onze patiënten gehouden, waarin zij hun oordeel over de kwaliteit van de praktijk en het werk van de huisartsen kunnen gegeven. De praktijk stelt met al deze informatie een aantal verbeteringsplannen op, met als doel de kwaliteit van zorg en service te verhogen.

Als u een opmerking of klacht heeft over hetgeen wij als huisarts, assistente of praktijkondersteuner doen of laten, stellen wij het op prijs als u dat met ons wilt bespreken. U kunt desgewenst gebruik maken van het klachtenformulier om uw klacht aan ons te melden. Klik hier voor het formulier. 
Na ontvangst zullen wij contact met u opnemen. Wij zullen proberen deze klacht zo goed mogelijk op te lossen. 

Mochten wij er samen niet uitkomen, dan kunt u terecht bij Stichting Klachtenregeling Huisartsenzorg Zuid-Nederland. Zij bieden de mogelijkheid tot een onpartijdige behandeling van klachten. Meer informatie vindt u op SKGE.

Op dit moment is het niet mogelijk om in onze praktijk een rijbewijskeuring uit te laten voeren.

Sinds de invoer van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gelden de volgende regels met betrekking tot het opvragen van informatie uit het medisch dossier.

U, of uw wettelijk vertegenwoordiger, heeft recht op een gratis kopie van uw medisch dossier.

Anderen hebben alleen recht op een afschrift uit uw dossier als zij aantoonbare toestemming/een schriftelijke machtiging van u hebben.

Het beantwoorden van gerichte schriftelijke vragen over uw dossier valt niet onder het recht op een kosteloos afschrift aangezien de huisarts tijd moet steken in het beantwoorden van de vragen.

Het recht op een kosteloos afschrift uit uw dossier vervalt als u meer dan 1 x per jaar een kopie verzoekt. Wij zullen dan kosten in rekening brengen waarbij u kunt denken aan kopie-kosten en eventueel portokosten.

Kopie-kosten: € 0.05 per kopie.

Om te voorkomen dat uw gegevens in handen komen van onbevoegden kunt u het beste zelf uw dossier komen ophalen. Neem uw identiteitsbewijs mee om u zo nodig te kunnen identificeren. Mocht u niet in de gelegenheid zijn dan kunt u ook iemand anders schriftelijk machtigen en een kopie van uw identiteitsbewijs ter controle meegeven.

Translate »

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Email *
Telefoonnummer
Apotheek
Laten Bezorgen?
Medicijnen
Opmerkingen
Call Now Button Ga naar de inhoud